OMFATTENDE ERFARING
INDENFOR TILSTANDRAPPORTER OG ENERGIMÆRKER

TILSTANDSRAPPORT PÅ SJÆLLAND

BESTIL ET HUSEFTERSYN I FORBINDELSE MED SALG AF DIN BOLIG

Hvorfor bestille et huseftersyn, når du skal sælge din bolig? Du kender måske bedre huseftersynet under ordet tilstandsrapport – og den har til formål at beskrive en bygnings fysiske tilstand.

Rapporten afdækker synlige skader, der nedsætter bygningens funktion – eller værdi ikke mindst. Samtidig beskriver den, hvor der eventuelt senere hen kan udvikle sig en skade.

Et huseftersyn er derfor en vigtig del, når det kommer til bolighandel, da det giver køber et realistisk billede af, hvad der handles, og sælger ved, hvad det er han eller hun sælger.

Hos PS Hussyn tilbyder vi at udarbejde din rapport til en konkurrencedygtig pris. Med base i Stenløse hjælper vi især boligejere i Nordsjælland, men vi har også mange kunder på resten af Sjælland.

HVEM LAVER TILSTANDSRAPPORTEN?

Tilstandsrapporten skal udarbejdes af en byggesagkyndig.

Det er boligejeren, der bestiller rapporten, da det er sælgers ansvar forud for et boligsalg. Det samme gælder energimærkningen, der også er noget, som sælger skal sørge for at få lavet.

Dog er det sådan, at energimærkningen er lovpligtig for sælgeren at få lavet, hvorimod tilstandsrapporten er frivillig. Men køber vil oftest efterspørge denne.

Du skal som sælger også være opmærksom på, at fremviser du ingen tilstandsrapport, er du ikke friholdt ansvar efter en gennemført hushandel.

Private bestiller gerne det, vi også kalder for et ‘huseftersyn’ for ejerboliger som parcelhuse, villaer og sommerhuse, mens det er en noget dyrere affære at få udarbejdet en sådan rapport for ejerlejligheder.

BLIV FRITAGET ANSVARET FOR FEJL & MANGLER

Med en tilstandsrapport i hånden som sælger, bliver du fritaget ansvaret for fund af eventuelle ikke-synlige fejl og mangler.

En køber kan tegne en ejerskifteforsikring på baggrund af tilstandsrapporten og en elinstallationsrapport og dermed kunne få dækket udgifterne ved de eventuelle skjulte fejl og mangler, der ikke er nævnt i tilstandsrapporten.

Skulle tilstandsrapporten finde nogle fejl, er det ejer/sælger, der skal betale for at få dem udbedret.

GYLDIGHED & PRISER PÅ TILSTANDSRAPPORT

En tilstandsrapport, også kaldet et huseftersyn, er gyldig i seks måneder efter, den er lavet, hvorimod elinstallationsrapporten er gyldig i et år. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, hvornår de enkelte rapporter er lavet i forhold til salg af bolig.

Prismæssigt ligger en tilstandsrapport på 4.-6.000 kroner, og en elinstallationsrapport koster fra 1500-2500 kroner hos PS-Hussyn.

Beløbet afhænger af husets alder, bygningsarealet og hvor stor en konkurrence, der findes mellem de virksomheder, som udfører eftersynene. Dette betyder også, at det oftest er dyrere at bestille igennem et forsikringsselskab.

Med os får du altid: Hurtig tilbagemelding, billig service & tilbud på alle 3 rapporter i én!

INDHENT TILBUD

Bliv kontaktet inden for 24 timer

  Huseftersynsordningen

  Se den lille film om huseftersynsordningen, hvis du er i tvivl om, hvordan du bedst sikrer dig din hushandel.

  KØBERRÅDGIVNING

  Køberrådgivning er en byggeteknisk rådgivning, hvor vi giver dig et nemt overblik over ejendommens fysiske stand før et eventuelt køb.

  Det kan som køber være svært at bevare overblikket, når drømmehuset er fundet.

  PS-Hussyn tilbyder derfor professionel køberrådgivning, hvor vi nøje gennemgår de bygningsmæssige konsekvenser inden et køb. Vores køberrådgivning giver dig som køber det allerbedste overblik, så du nemmere kan træffe den rigtige beslutning.

  Ved køberrådgivning gennemgår vi ejendommen samt tilstandsrapporten. Vi giver dig også et økonomisk skøn over eventuelle forbedringer.

  Vi kan også hjælpe med energimærkning og tilstandsrapporter.

  PS Hussyn

  Mosekæret 6
  3660 Stenløse

  Telefon: +45 28 19 46 93
  Mail: Info@ps-hussyn.dk

  CVR: 30105931