Termografering

Termografering af bygningen er en god måde at finde f.eks. kuldebroer i ydervægge i forbindelse med renoveringsopgaver og lignende. Ved hjælp af termografi, kan man inden renoveringen igangsættes, udpege de områder der f.eks. skal efterisoleres. Det er også muligt at kontrollere håndværkernes arbejde i forbindelse med isolering og tætning af bygningen.

PS Hussyn udfører termografi af bygninger og slutproduktet er enten en gennemgang med kunden eller en rapport, som beskriver hvad termograferingen afslører.

Hvad er termografering?
Termografering er en undersøgelse, der viser hvor varme og kulde henholdsvis slipper ud og ind i boligen. Dermed kan en ejer finde ud af, hvor det er bedst at forbedre, så der kan spares på energien. Rapporten kan vise utætheder, kuldebroer og manglende isolering.

Det hele foregår, ved at der bliver brugt et specielt kamera til at tage billeder af husets overflader. Kameraet registrerer infrarød stråling og kan dermed vise temperaturforskelle ved hjælp af forskellige farver. Grøn eller blå viser de koldeste flader, mens rød eller gul viser det modstatte.
Billeder, taget af de udvendige flader af huset, viser dårlig isolering, kuldebroer eller et sted, hvor det er utæt. Dette indikeres af gule eller røde farver. Billeder af den indvendige del af huset vil indikere, hvor kulden slipper ind.

Vi kan også være behjælpelige med energimærkning og tilstandsrapporter.